Tegning: Lars Refn

Cold War 2.0

19. oktober 2017 / SPOT 10, 2017

Siden 2016 har internationale medier talt om den 2. kolde krig eller Cold War 2.0. Nu har Lars Løkke og Claus Hjort Frederiksen fået banket et forsvarsforlig sammen, der nok skal bidraget til det gode formål. Vi kommer ganske vist ikke helt op på de 2% af BNP, som NATO holder sig til, og som Trump forlanger. Men det skal nok skabe de job i den amerikanske våbenindustri, som præsidenten kæmper så hårdt for. 

Den danske regering har med det nyeste forsvarsforlig, valgt at give sit bidrag til dette store projekt Cold War 2.0. Danmark skal have krydsermissiler, så vi kan slå først mod den onde russere. Oberst Hackel og company tror selv på det og leger videre. Vi skal igen lære at frygte den store nabo mod øst, for selv om de er slået ind på markedsøkonomi, er de stadig onde. Nu skal der købes ind med arme og ben af våben og isenkram fra vores gode venner i USA – milliardkøbet af jagerflyet F35 slår slet ikke til, vi skal ha’ en hel brigade stablet på benene. 

velkommen tilbage til den kolde krig – den gav fred i Europa i over 40 år, og kostede trods alt ikke så mange menneskeliv – måske et par bulgarske spioner, men den kolde krig gav masser af arbejdspladser i forsvaret og i våbenindustrien. Tillykke.

© SPOT og Lars Refn

Kold KrigTrump

Abonnér på nyhedsmail