Den kolde kagekrig

18. oktober 2017 / SPOT 10, 2017 / På Spot vil vi ikke bare stå og se på, mens politikerne laver ny koldkrigsstemning. Vi vil være med til at sætte ild til danskernes lyst til at putte penge i våbenindustrien. Og vi tager den mest folkelige rute til at sprede landsdækkende hyggeangst: Den store bagedyst

Tekst af Stine Spedsbjerg

Asti-bombe

Nicolais hyldest til dødsangst og krig har en tæt midte af gateau marcel med asti, en sky af økologisk, jordbærkysset candyfloss og pynt af fondant.

Dommerne: Jamen, det er jo dejligt, at krigsangst kan have så mange smage. Vores eneste anke er, at der godt kunne være flere døde.

Dem og ostelagkage

Lisettes ostelagkage med kanel, banan, mokka, mango og alt eksotisk minder os om, at vores angst for onde muslimer giver en ny slags kold krig.

Dommerne: Det smager fremmede og utrygt, og vi får lyst til at indføre en ny våbenlov. Heldigvis gør pigtråden i glas-karamel os rolige og glade i maven.

Duck and covertrækschokolade

Jacob hylder den gamle advarselsfilm med en spændende kreation af sukkerdejsbunde med rabarber og lime for syre, overtrukket med chokolade.

Dommerne: FLOT temperering af chokoladen, og derfor er det også så ærgerligt, at han har brugt et bord fra pauserummet i stedet for selv at bage et. 

Den Russiske Bjørnefødselsdag

Alles bedstemor Rosa husker den kolde krig som hyggelig, og inviterer derfor børnebørnene til sandkage pyntet med royal icing og chokoladesnirkler.

Dommerne: Super sprøjtearbejde og afbagningen er god, men der mangler alligevel lidt voldsomhed. Der skal simpelthen større traumer i kagen.

Jerntæppetærte

Anton regner med, at far har penge nok til at den kolde krig ikke bliver et problem derhjemme. Han har tænkt æstetisk og bagt en tærte med jernfarvet glace.

Dommerne: Det, der ellers ligner en fast krumme, er simpelthen tomme kalorier. En lidt tryg tolkning af temaet kombineret med en ærgerlig følelse af usårlighed.

© SPOT og Stine Spedsbjerg

Abonnér på nyhedsmail