Tegning: Ramsés Morales Izquierdo

MBS = MAJOR BULL SHIT

16. oktober 2018 / SPOT 12, 2018 / Saudi-Arabiens magtfuldkomne kronprins og de facto hersker har helt ved egen kraft rodet sit land ud i den største diplomatiske internationale krise siden terror­angrebene på tvillingetårnene i september 2001.

Tekst af Niels Ivar Larsen

Alt peger på, at Mohammed bin Salman, som verden har lært at kende under hans initaler MBS, beordrede dissidentjournalisten Jamal Khashoggi torteret, dræbt og parteret. Dermed har MBS definitivt ødelagt ellers nøje plejede ry som den liberaliserende reformator, der gav det islamisk kongeriges kvinder lov at føre bil. Alle kan nu se, at den 33-årige playboyprins’ absolutte tyranni er i klasse med Gaddafis og Saddam Husseins – også de brugte deres landes ambassader til at terrorisere eksilkritikere. Står MBS for MAJOR BULL SHIT?

Bullshitteriet viser sig nu også i de usandsynlige dækhistorier, det betrængte saudiske regime søger at gribe til i sin desperate krisestyring. Meningen var kun at forhøre Khashoggi, men noget gik galt: Måske havde han et svagt hjerte, den slags er set før. Eller måske var det bare nogle egenhændigt agerende skurkagtige elementer inden for sikkerhedsapparatet, der forløb sig, lidt for nidkære i tjenesten, også det har man hørt om før. Hvem sagde ‘vranjo’? Trump er blandt dem, der køber absurditeterne, ivrig for at lukke en våbenhandel med saudierne til milliarder. Kynismen er skamløs, for aldeles udelukket er det, der ikke var tale om en af kronprinsen beordret likvidation: 15 sikkerhedsagenter, deraf flere fra hans nærmeste sikkerheds-entourage, var klar til Khashoggi, deriblandt en retsmediciner med en knoglesav. Hvilken rolle skulle sidstnævnte spille ved et forhør. Fremover vil MBS står for Mr. Bone Saw?

© SPOT, Ramsés Morales Izquierdo og Niels Ivar Larsen

Abonnér på nyhedsmail