To debatstillinger ledige i mediebranchen

28. november 2018 / SPOT 15, 2018

Tekst af Fadime Turan

Tegning: Jon Skræntskov

To spændende stillinger som debattører er blevet ledig efter at mediedarlingerne David Trads og Anna Libak har valgt gunstigere karrieregræsgange som levebrødspolitikere. 

Dårlig honorering, usikker indtjening og nul pension – det er vilkårene for løsarbejdere indenfor meningsbranchen og det har nu fået de to kendisdebattører til at gå politikervejen.

»Jeg glæder mig til fast løn, bonusordninger og udsigten til ministerpension. Det er simpelthen for godt til ikke at forfølge,« lyder det fra en tændt Anna Libak, der har måtte kaste sig ud i lidt af hvert siden hun tabte magtkampen på Berlingske Tidende og blev løsgænger i meningskammeret. 

David Trads, der, trods en karisma på niveau med en våd karklud, har haft en lang karriere i både trykt presse og radioen og med flere bøger bag sig, har i de senere år måttet hutle sig igennem tilværelsen med diverse freelanceopgaver bl.a. for Radio24syv, men konkurrencen er blevet for hård. 

»Der går ikke en dag før der er endnu en tidligere straffet, ex-bandemedlem, falleret mediepersonlighed eller politiker der kan spindes et radioprogram på. Jeg er simpelthen træt af at bruge hovedet på at genopfinde mig selv hele tiden. tjansen som politiker for den gode, gamle Socialdemokrati er simpelthen lige det, jeg leder efter,« udtaler Trads til SPOT.

I mediebranchen er man da også i stor sorg over at miste to så dygtige medieheste. »De forstår jo spillet, leverer altid varen – og så var de billige i drift!« kommer det fra Anne Sophia Hermansen, dippedutredaktør på Berlingske Tidende.

Ingen af de to har dog i deres politiske program planer om at adressere daglejertendensen i deres nu tidligere branche. 

© SPOT, Fadime Turan og Jon Skræntskov

Abonnér på nyhedsmail