Lær at spotte en mor med Spot

15. juni 2018 / SPOT 8, 2018 / Sjovt og lærerigt for de 64-årige

Tekst af Stine Spedsbjerg

Tegning: Stine Spedsbjerg

Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen, har luftet en lille undren på Twitter:

»Går og spekulerer over: Hvis nu ti burka-kvinder er taget på legepladsen - hver med et par børn, hvordan finder børnene så tilbage til mor, når de skal hjem? Og hvordan ved kvinderne, hvilke andre kvinder de har snakket med...? Skulle en burkakvinde læse dette, så giv lyd…!«

Han har siden forklaret, at hans spørgsmål skam ikke er en provokation, bare et udtryk for ‘almindelig nysgerrighed’. HerSpot kan vi kende vores forældre med bind for øjnene, men vi kan ikke stå for så meget drenget nysgerrighed og iler til hjælp.

6 måder at kende mor på, selvom hun er i Burka:

Øjnene

Det overrasker ikke Spot, hvis Søren Espersen var en, der ikke oplevede så meget af denne vigtige øjenkontakt som barn, men mange er faktisk i stand til at genkende deres mors øjne.

Stemmen

Det overrasker ikke Spot, hvis Søren Espersen var en, der ikke oplevede så meget af denne vigtige samtale som barn, men mange er faktisk i stand til at genkende deres mors stemme. 

Omsorgen

Det overrasker ikke Spot, hvis Søren Espersen var en, der ikke oplevede så meget af denne vigtige omsorg som barn, men mange er faktisk i stand til at genkende deres mors omsorg.

Kærligheden

Det overrasker ikke Spot, hvis Søren Espersen var en, der ikke oplevede så meget af denne vigtige kærlighed som barn, men mange er faktisk i stand til at genkende deres mor på kærligheden hun viser.

Opmærksomhed

Det overrasker ikke Spot, hvis Søren Espersen var en, der ikke oplevede så meget af denne vigtige opmærksomhed som barn, men mange er faktisk i stand til at genkende deres mor på mængden af opmærksomhed, de får herfra.

Navnet

Det overrasker nu faktisk Spot, hvis Søren Espersen var en, der ikke oplevede det her med at have navne som børn. Kom der jævnligt ti kvinder hen på en legeplads og kaldte på alle børnene samtidig (‘kom her, barn’?), og så løb de rundt i vild panik, indtil de var tæt nok på til at se frisure, næse og typen af jeans på de enkelte damer? 

© SPOT og Stine Spedsbjerg

Abonnér på nyhedsmail