SPOT har en drøm!

22. januar 2019 / SPOT 1, 2019

Tekst af Peter Andreas

Tegning: Jon Skræntskov

Forleden var SPOT på besøg i en børnehave/et plejehjem/en industrivirksomhed efter eget valg. Lille Janus på 4 år/94-årige Henny/den stolte, barkede smed, Klaus kom hen til os og kiggede os i øjnene og sagde: »Hvorfor skal det være så svært for os helt almindelige mennesker at have tillid til vores politikere?«

Og så var det vi tænkte: Kan vi ikke gøre det lidt bedre for Janus/Henny/Klaus? Der er jo ikke en fugl, ikke en fisk, ikke en frø, der kan holde ud at lytte til en politiker uden at kaste en lille smule op i munden af væmmelse i vore dage.

SPOT har en drøm. En drøm om et samfund, hvor alle politikere på tværs af partifarve og hårfarve og begyndende gulsot kan tage hinanden i hænderne og gjalde over Heddinge Bakker: »Endelig fri! Endelig fri! Endelig fri for folkevalgte repræsentanter, der bruger tiden og skattekronerne på at gennemføre deres små personlige, men for samfundet helt ubrugelige projekter. Vi vil ikke spørge, hvad landet kan gøre for os, men hvad vi kan gøre for landet!«

SPOT har en drøm. En drøm, har vi! Vi har en drøm om at vågne op en morgen, og væk var den latterlige Strukturreform, der lagde landet øde. Væk var Sundhedsreformen, som ingen har bedt om, ingen har brug for og ingen – udover den lille rødmossede, guløjede, selvkørende snemand, der ved et uheld er blevet vores statsminister – kan se fornuften i.

Væk er planerne om 9 nye øer. Væk er grænsepatruljer. Væk er vidtløftige løfter om virkningsløse betalingsringe. Væk er tyveriet af millioner af skattekroner til dubiøse hobbyprojekter såsom Foreningen Danske Taler og andet småtteri, der bare er så heldige at have en politiker i bestyrelsen.

SPOT har en drøm! En drøm, der har potentialet til at blive lidt af et eksporteventyr. Hvis bare vi hjælper Janus/Henny/Klaus med at slippe af med det rakkerpak, der slås om rorpinden i vores lille andedam, så vil det glade budskab sprede sig til hele verden! Lille Chang slipper for endnu en unødvendig dæmning i Den Gule Flod. Gode, gamle Izfahin slipper for de megalomane drømme om en raceren Anatolsk Højslette. Og den stolte, barkede smed, Joe, slipper for at se solens bue bugte sig i skam over en mur mellem USA og Mexico!

Det er SPOTs drøm! Vi vil være hele verdens befrier! 

Velkommen til 2019. Velkommen til 14 saftige siders bidsk satire. 

I øvrigt mener vi, at Kartago bør ødelægges! pa

© SPOT, Peter Andreas og Jon Skræntskov

Abonnér på nyhedsmail