Islamistisk cirkus

19. februar 2016 / SPOT 3, 2016 / Det er en racistisk, mandschauvinistisk og voldsforherligende hadprædikant som sammen med Islamisk Trossamfund truer medier, politikere og debattører med injuriesager.

Tekst af Dennis Meyhoff Brink

Tegning: Gitte Skov

Når den rabiate britiske imam Haitham Al-Haddad sammen med Islamisk Trossamfund har truet danske medier, politikere og debattører med sagsanlæg for injurier, så må man formode, at det skyldes, at de mener, at det er muligt at sværte imamens offentlige image yderligere. Han har ellers allerede selv været temmelig flittig med sværten – og som bekendt smitter dette sorte stads jo af på én selv, hvis man har for travlt med at sværte andre og for eksempel hævde, at »jøder nedstammer fra aber og svin«, at »utro kvinder skal stenes« og »frit kan voldtages eller bankes af deres mænd« eller at homoseksualitet er en »kriminel handling«, sådan som Haitham Al-Haddad beviseligt har gjort. 

Det er tydeligvis en racistisk, mandschauvinistisk og voldsforherligende hadprædikant, vi har med at gøre. Og det siger alt om Islamisk Trossamfund, at de har inviteret Haitham Al-Haddad til at tale hos dem fire gange i løbet af ca. fire år. Men er det ikke også en moralsk falliterklæring, når et stort hæderkronet dansk medie som Berlingske Tidende bukker under for trusler fra en så barbarisk idiot som Haitham Al-Haddad og indgår et forlig, hvor de betaler ham 10.000 kr. i erstatning for en angivelig injurierende ukorrekthed – uden så meget som at prøve sagen ved en domstol? 

Berlingskes chefredaktør Tom Jensen har udtalt, at de fulgte deres advokaters råd. Det kan være klogt nok, men det er også meget bekvemt. Har man nogen til at vurdere sagen for én, så behøver man ikke selv at overveje retfærdigheden i den. Har man andre til at tænke for sig, er man fri for at tænke selv. Lad os håbe, at debattøren Geeti Amiri, som også er blevet truet med sagsanlæg – men som efter alt at dømme har mere nosser end gamle Tante Berlingske – kan vise dem alle, at det er absurd at hævde, at man kan sværte en tosse, der allerede har overhældt sig selv med det sorte stads. 

© SPOT, Dennis Meyhoff Brink og Gitte Skov

Abonnér på nyhedsmail