En DR Dramaserie 'Krigeren'

26. februar 2016 / SPOT 4, 2016 / Dansk Folkepartis krav til finanslovsforhandlingerne i 2017

Tekst af Mr. Jakel

Tegning: Gitte Skov

SPOT er kommet i besiddelse af dokumenter, som afslører, at et af Dansk Folkepartis ufravigelige krav til næste års finanslovsforhandlinger bliver en ny dramaserie på DR. Den skal angiveligt bringe balance i public service institutionens hidtil noget énsidige dramaproduktion. 

Krigeren’

Soldaten Niels kommer hjem som en såret helt fra krigen mod islamismen i Afghanistan. Han er karismatisk og fortæller en gribende historie om, hvordan han overlevede fangenskab hos Taliban. Den vil DR gerne vil lave til en dokumentarfilm, som Niels selv skal instruere.

Niels skal coaches til at fortælle sin historie af den aldrende kulturradikale nestor Georg Sønderby. En komponist som har sine bedste år bag sig, og som tager Niels under sine vinger.

Niels bliver en del af fællesskabet hos DR, receptionerne på Louisiana, de vilde sommerfester med femnister der skriver for Politiken, efterårsreceptionerne på Gyldendal - Niels og Georg er med der, hvor kultureliten mødes. 

Efter et orgie i Georgs sommerhus i Tisvilde, bliver Georg pludselig meget oprevet efter et skænderi med sin hustru. Han forlader huset i en fart, Niels bliver og overnatter i gæsteværelset, hvor han finder en koran under sengen. Niels får mistanke om, at der noget galt. 

TilbageDR kan Niels ikke slippe mistanken, og han undersøger Georgs computer, hvor han finder mistænkelige arabiske skrifttegn. George kan mærke at Niels nærer mistanke til ham, og han bringer Niels i miskredit ved at opdigte en løgn om, at han har løjet i sin historie.

Niels bliver smidt på porten, men giver ikke op. Tværtimod følger han sin mistanke, og med hjælp fra en ældre historiker med speciale i venstrefløjens forræderi under den Kolde Krig foretager han en række undersøgelser. 

Det viser sig, at Georg under sine musikstudier blev interesseret i mellemøstlig musik, og at han under et uddannelsesophold i Israel som ung kulturmarxist blev omvendt til Islam. Siden har han i hemmelighed har været påvirkningsagent for islamismen. 

Efter en hektisk biljagt, hvorunder Niels kommer slemt til skade, bliver han kontaktet af en af en smuk hemmelig agent fra den israelske efterretningstjeneste Mossad. Hun har informationer om, at Georg planlægger at hjælpe med at udføre en terrorhandling på et alderdomshjem, hvor Kronprinsen skal på besøg. 

For at afdække Georgs islamistiske kontakter og forhindre angrebet skal Niels genvinde Georges tillid ved at træde frem som en skarp kritiker af Dansk Folkeparti. 

Niels får bifald af den kulturradikale inderkreds og bliver taget til nåde igen. De går sammen til en teaterforestilling om integration med rapperen Kawi, som Niels erfarer er medskyldig i sammensværgelsen. 

Efter et dramatisk opgør på plejehjemmet hvor Niels og Mossadagenten Sarah får forhindret angrebet, kommer den virkelige forbindelse mellem DR, de kulturradikale og islamismen til offentlighedens kendskab, og danskerne forkaster herefter kulturradikalismen og får stoppet islamismen, flygtningestrømmen og den røde dominans i Danmarks Radio. 

© SPOT, Nikolaj Lang og Gitte Skov

Abonnér på nyhedsmail