Undskyld. SPOT undskylder

20. december 2015 / SPOT 3, 2015 / SPOT trækker – ja, undskyld – Undskyld-kortet og undskylder på forhånd for alle fornærmelser nogen måtte føle.

Tekst af Dennis Meyhoff Brink

Tegning: Annette Carlsen

var den pludselig gal med de satans satiretegnere igen. Denne gang var det et fruentimmer fra Politiken, der ikke kunne styre sin pen. Hun havde tegnet vores søde eksklusionsminister Inger Støjberg, alt imens hun var i færd med at tænde lysene på et juletræ, der var pyntet op med dannebrogsflag – og en selvdød, hængt flygtning. Og så var fanden løs!

Straks rejste der sig en storm af protester over det ganske land! Ifølge Danmarks Radio var der tusindvis af mennesker, der hylede op på de sociale medier. I Radio24syv deklarerede Pia Kjærsgaard, at satiretegnere skulle lade være med at fylde deres streger med ‘perfide personlige budskaber’. Og til Kristeligt Dagblad udtalte Berlingske-bloggeren Anne Sophia Hermansen, at ‘det her med døde mennesker, der hænger fra juletræet, er så groft og larmende, at jeg ikke kan se det som en kommentar til hendes politik’.

Se dét kunne SPOT ikke være mere enig i! Tegningen er alt for grov, og den kan umuligt være en kommentar til søde Ingers politik! Det er jo helt absurd at forbinde vores kære uskyldige eksklusionsminister med billedet af en hængt flygtning, blot fordi en 15-årig syrisk pige faktisk begik selvmord, da hun for nyligt blev nægtet familiesammenføring. Ja, det er jo næsten lige så absurd, som det er at forbinde den gode Muhammed med en bombe, blot fordi den ene gruppe terrorister efter den anden sprænger bomber i luften i hans navn. Det giver jo overhovedet ingen mening!

De satirikere, der opdigter den slags bizarre forbindelser mellem ting, der aldeles intet har med hinanden at gøre, burde skamme sig! SPOT kunne vi aldrig finde på at være så uforskammede, og skulle pennen alligevel løbe af med os, så kommer her en undskyldning på forhånd:

Til alle politiske pampere i ministerbiler, og til alle der er vilde med dans; til alle forstokkede religiøse overhoveder, som mener at skulle diktere, hvordan andre mennesker skal leve deres liv; til alle habitklædte erhvervsledere, der går i ét med tapeterne på Cayman Island – ja, til alle denne gudsforladte klodes kvinder og mænd og transkønnede og sorte og gule og røde og hvide; til alle med fregner og ganespalter og skelende øjne og uren hud; til alle to-, fire- og ni-benede dyr, som måtte føle sig stødt, krænket, fornærmet, mobbet, såret eller god gammeldags indigneret over vores spottelyst, siger vi hermed uforbeholdent undskyld!

Vi nærer den største ærbødighed og den dybeste respekt for alle denne klodes autoriteter og minoriteter, og vi lægger os ydmygt ned for deres fødder og siger undskyld. Vi anerkender alle menneskers og alle dyrs og en hel del insekters umistelige ret til aldrig at blive grinet ad, endsige blive afsløret i hykleri eller kynisme eller andet utøj. Og det var overordentligt smertende for os, da vi for nyligt erfarede, at to politikere og en hund havde følt sig krænket over vores seneste nummer. Det er vi oprigtigt kede af, så undskyld Sankt Esben, undskyld Lille Lars og undskyld Vovse!

© SPOT, Dennis Meyhoff Brink og Annette Carlsen

Abonnér på nyhedsmail