Trump overvejer nyt murmateriale: tanker og bønner

25. januar 2019 / SPOT 1, 2019

Tekst af Niels Ivar Larsen

Tegning: Ramsés Morales Izquierdo

Den middelmådige golfspiller og afdankede reality-tv-stjerne, der ved et unådigt pus fra skæbnens side, har fået lov til at trække det amerikanske præsidentembede i sølet og lege, at han er verdens mægtigste mand, røber nu ifølge det troværdige medie Daily Newsthump, at han overvejer en helt ny overraskende løsning på murkrisen. 

Hele det amerikanske forbundsstatslige apparat er som bekendt lukket ned i disse uger, fordi Trump ikke kan få Husets demokratiske flertal til at punge med de små seks milliarder, murprojektet som minimum vil koste. Et afpresserkneb fra hans side, der ikke ser ud til at skulle lykkes. 

Men nu er Trump tilbage. Forleden insisterede han på, at han aldrig har sagt, at han ville få Mexico til at betale for muren, selv om der eksisterer talrige lyd- og videoklip, hvor han siger præcis dette.

Da begge de forventede finansieringskilder således er blokeret, er gode råd dyre. Trump er dog snarrådig. Iført fjollet hat og kæk selvglad mine udtalte han til reportere:

»Nu da Taber-Mexico meget egoistisk er faldet mig i ryggen og siger, de ikke vil betale det, selv om de havde lovet at betale, bliver jeg nødt til at skære i mur-budgettet. Heldigvis er jeg er meget stabilt geni og kom lige i tanker om, at vi jo har et meget effektivt og superstærk stof, som vi helt gratis kan benytte os af – tanker og bønner«.

Trump uddybede: »Siden jeg blev præsident har alle sendt tanker og bønner til skoler, der er blevet ramt af masseskyderier, og ved I hvad? Lige siden er ingen af de skoler igen blevet ramt at masseskyderier. Det er helt sikker på grund af tanker og bønner, der fungerer strålende. Vi vil nu bruge de samme tanker og bønner til at holde voldtægtsmexicanere og andre bad hombres fra vores grænse, bare vent og se!«

 NIL

© SPOT, Niels Ivar Larsen og Ramsés Morales Izquierdo

Trump

Abonnér på nyhedsmail