Næsvis

28. januar 2016 / SPOT 2, 2016

Tekst af Jens Martin Eriksen og Frederik Stjernfelt

Dagbladet Politiken skriver onsdag den 20. januar, at en afghansk mand ‘i raseri’ har skåret næsen af sin kone. Det har ført til den sædvanlige murren i krogene blandt racisterne i Dansk Folkeparti, der ikke er helt trykke ved disse skikke. Hertil udtaler Lola Olsen fra Dansk Dameforening: 

»Det er naturligvis uacceptabelt at skære næsten af sin kone, men jeg er ærlig talt træt af, at vi altid skal tro, at sådan noget har at gøre med folks kultur eller religion, som der ikke er nogen som helst grund til at afsløre i pressen. Det er jo patriarkatet som sådan, der er problemet, og det vi hører her er nøjagtig det samme, som vi kvinder er ude for i Danmark hver eneste dag. Jeg er fx selv blevet taget ved næsen af flere mænd her i Danmark.«

 Hermann Hermann fra Dansk Herre- og Billardunion udtaler på sin side, at det forhold, at Lola Olsen ifølge hende selv er blevet taget ved næsen indtil flere gange, måske kunne hænge sammen med hendes evige pukken på mænd, der så i et ubevogtet øjeblik har set sig nødsaget til at give hende en næsestiver. 

»Det er naturligvis beklageligt«, udtaler Hermann Hermann, der bedyrer, at han skal være den første med et trøstende ord til Lola Olsen, men som også indskærper, at hun måske kunne tænke lidt over sin egen næsvished. 

»Det er og bliver mennesket som sådan, vi må beklage, mand eller ej, afghaner eller ej, så vi er alle lige gode om det. Vi kunne måske lære noget af Smølferne, som lader til at komme bedre ud af det med hinanden«, slutter Hermann Hermann fra Dansk Herre- og Billardunion.

© SPOT, Frederik Stjernfelt og Jens Martin Eriksen

Abonnér på nyhedsmail