Fribløder for en dag

15. juni 2016 / SPOT 10, 2016 / Et pigebar skal konfirmeres i den lille knoldesparkerby Bjerringbro. Åhh, hvor ligger Bjerringbro! Spørger du. Jeg forklarer og forklarer: I Kronjylland. Lige imellem Viborg, Silkeborg og Randers, Midtjylland.

Tekst af Lise Rønnebæk

Tegning: Lise Rønnebæk

Du er stadig ikke med på hvor i alverden det er, for du er en københavnersnude der ikke har øje forJylland, øerne og Bornholm som er den mest glemte ø i Danmark. 

Du er nemlig Københavner med stort K og du bor i Kartoffelrækkerne sammen med Kongstad & Krasnik og sammen slår I klik og flik-flak og så sir’ vi andre bare mange tak for kaffepunch som I selvfølgelig selv holder jer for gode til at drikke i eders elfenbenstårne. Penge for sig og latte for sig. 

Back to bondebyen. Pige-barnet går til konfirmationsforberedelse hos pastor Kjærsgaard som er gammel som Metusalem og Kristus & Co. er en alvorlig sag. Tapetet i konfirmationsstuen emmer af skyld og skam og alle er vi toldere og farisærere og pigen kan mærke søm igennem sine hænder og kan slet ikke ha’ de dårlige vibes i kristendommen.

kommer den store dag hvor alle piger og drenge tror på den almægtige, himlens og jordens skaber og at man får et hi-fi anlæg lige om lidt.

Pigen har taget hvide klapbukser på dels fordi hun hader kjoler og dels tanken om at gå over i de voksnes rækker og det at skulle være kvinde fra den ene dag til den anden. Hendes far bryder sig bestemt ikke om at datteren skal gå til alters så han forlader forestillingen og står udenfor kirken og nyder cigaren i fuld majsol. Moderen synger med på salmerne og pigen kan høre hendes voldsomt sørgelige vibrato igennem hele skibet. 

Senere samme dag får pigen et tysk fjernsyn, Anne Franks dagbog og menstruation. som hun ikke aner hvad er. Er hun faldet pladask ned på en herrecykel? Er det Guds vilje at hun SKAL være voksen lige i dag? Dør hun af blodtab?

Hun går en konfirmationstur i skoven med den dumme hund. Den dumme Golden retrieverhund er god at tale med. Den er helt ligeglad med at pigens hvide klapbukser har en dekorativ blodplamage lige i skridet. Det er hun osse selv, men vælger alligevel at afføre sig alt konfirmationstøjet og brænde den bux mega auf i skovens dybe stille ro.

Du er stadig ikke med på hvor i alverden det er, for du er en københavnersnude der ikke har øje forJylland, øerne og Bornholm som er den mest glemte ø i Danmark. 

VOXPOP-POPVOX DIREKTE FRA DEN GYLDNE ØKSE

Dronninglundvej 10, i 2720 Vanløse, lørdag eftermiddag, klokken 16:48

Spørgsmålet er på denne overlumre tordenlørdag: Hvordan har du det personligt med friblødning?

Vi, (dvs. jeg solstik og svedskjoldsramte kvinde) har spurgt forskellige sutter på øletablissementet Den gyldne Økse i Vanløse om begrebet friblødning.

Kåge 74 år med middelhøj promille:

Min datters datter var forbi min beskyttede ældrebolig her forleden... med sin kolossalt store røv som hun plantede i min Farstrup-sid-korrekt-inden-du-dør stol til en million og bagefter var der en stor blodplamage i stolen og jeg har kun min skede folkepension at rutte med så jeg ku ikk sende den stol til rejsning! nu har jeg brændt den af ud på min altan og forventer på at min lorteforsikring skaffer mig en ny lumbagostol. Skål.

Ussel-Erling, 87 med høj promille:

Det røde? Det rager mig en skid. Jeg skal satme ikke stikke snablen i rødgrøden, fy for en lede fjamseklams fornemmelse. Rend mig i Pedersen. Skål da...en støvle mere Lis. 

Ellen-awekat, 57 år og med tårnhøj promille (synger sig igennem alt):

Zgem en lille Simon Emil Amnitzbøll til det bliver gråvejr. Zlige nu er himlen atter zgråå...og når blodet strømmer ud af min røva, går alting i zståå og mig vældig meget påååå

- Men har du da stadig menstruation Ellen-awekat?

- Det ve a æ. Nu skal jeg se efter.

- Tak ska’ du lige ha’ Det var vist alt herfra.

© SPOT og Lise Rønnebæk

Abonnér på nyhedsmail