Skatteminister sætter svindlen med udbytteskat i udbud

8. november 2018 / SPOT 13, 2018 / Det skal være slut med at kriminelle udlændinge løber med de danske skattekroner. Sådan lyder den hårde udmelding fra skatteminister Karsten Lauritzen.

Tekst af Fadime Turan

Tegning: Jon Skræntskov

Derfor har han og regeringen i overensstemmelse med liberal politik sendt svindlen med udbytteskat i udbud. »Hvorfor skal vi bruge dyr udenlandsk svindelkraft, når vi har dygtige danske svindlere herhjemme, der snildt kan klare jobbet uden fordyrende mellemmænd?« forklarer ministeren, der ikke vil lægge skjul på, at han hellere ser danske forbrydere løbe med skattekronerne end fremmede.

Det forlyder at flere prominente kandidater som advokatfirmaet Bech-Bruun, Danske Bank, Stein Bagger, og kendisduoen Trads og Thorsen allerede har meldt sig på banen.

»Der er ikke noget der ligger os mere på sinde end at hente hver eneste bøjede 25 øre tilbage i skattekassen,« understreger Karsten Lauritzen og peger på seneste finansudspil fra regeringen som bevis for alvoren bag erklæringen. Her har han og regeringen bevilget færre penge til det danske skattevæsen i regeringens udspil til den kommende finanslov til at bekæmpe international skatteunddragelse og økonomisk kriminalitet.

Næsten 56 millioner kroner mindre synes Karsten Lauritzen altså der skal afsættes til området i 2018 og frem til 2022.

Udspillet er blevet kritiseret fra flere sider for ikke at tage svindlen alvorligt nok, men dertil har ministeren kun denne kommentar:

»Dem der læser finansloven og tolker den på den måde, læser den som en vis person læser Biblen,« siger han og uddyber, at de tal, der optræder i udspillet, ikke er endelige:

»Hvis vi ikke bevilger flere penge, så vil der ske et fald. Men det tror jeg roligt, man kan regne med, at vi vil gøre på det område. faldet man kan se i finansudspillet, kommer reelt set ikke til at finde sted,« forklarer han til TV2. Ministeren mener ikke man kan konkludere ud fra budgettet på området, førend finansloven er færdigbehandlet.

© SPOT, Fadime Turan og Jon Skræntskov

Abonnér på nyhedsmail