Pia Kjærsgaard har ret

28. januar 2016 / SPOT 2, 2016 / Folketingets forkvinde Pia Kjærsgaard har igen sagt noget helt rigtigt. Efter at den gemene, venstresnoede engelske satiretegner Steve Bell har tegnet Lille Lars i en uniform, som ligner nazisternes, har hun krævet, at den tøjleløse engelske avis The Guardian trækker tegningen tilbage og siger undskyld.

Tekst af Dennis Meyhoff Brink

Tegning: Gitte Skov

Intet kunne være mere rigtigt! For det er aldeles smagløst og historieløst at fremstille den lille svindler som en stor nazi! Den flommefede, fadølsbællende, bilagsfusker er jo en parodi på en statsleder! Og en skændsel for den ariske race! Det er en Frechheit at sammenligne ham med den sande fører – eller med nogle af de andre herlige mænd fra nationalsocialistiske folkeparti! 

vidste nok, hvordan man skulle styre et land og kanøfle sine modstandere. De lod sig aldrig – aldrig! – føre rundt i manegen af et andet parti som en artig lille skødehund. Nej, de smed alle andre partier ud af parlamentet! Se dét er handlekraft, som lille Lars end ikke tør drømme om! 

Ligesom Pia Kjærsgaard mener vi derfor også på Spot, at The Guardian straks bør trække den krænkende tegning tilbage. Det er jo en åbenlyst proportionsforvrængende og historiefornægtende sammenligning, som sårer vore hjerter. Har de englængere da slet ingen skam i livet? 

Selv kunne vi aldrig – aldrig! – forfalde til så sølle sammenligninger. Og skulle besidderen af Folketingets førerstok mene, at vi alligevel var kommet til at sammenligne noget forkert, så trækker vi det tilbage sofort! Hun skal bare sige til!

© SPOT, Dennis Meyhoff Brink og Gitte Skov

Abonnér på nyhedsmail