Et år efter kurdi

12. september 2016 / SPOT 13, 2016 / Knapt et år efter Alan Kurdis ikoniske strandvaskerdød, fik den ikonisk sårede fem-årige Aleppo-borger, Omran Daqneesh også sin rundtur i verdensoffentligheden. Bølgerne af medlidenhed gik så højt, at hundredtusinder fandt det nødvendigt at markere deres rørelse på de sociale medier, men lagde sig snart igen – ganske som de plejer. Nu har SPOT imidlertid via vores sædvanligvis velorienterede søstertidskrift, The Pan-Arabia Enquirer, opsnappet følgende sensationelle nyhed, der måske omsider kan få sat en stopper for blodbadet i Syrien, men til hvilken pris?

Tekst af Niels Ivar Larsen

Tegning: Vasco Gargalo

Bestræbelserne på at finde en holdbar løsning i Syrien rystes nu af en helt ny form for terrortrussel med nyheden om, at U2-forsanger Bono er gået i pladestudie i den hensigt at indspille en nyskreven ballade, der skal sætte fokus på de syriske børns lidelser. Ifølge kilder i FN kan Syrien nu være ‘få uger fra en Bono-charitysingle’. rystede er man i FN-systemet, at generalsekretær Ban Ki-moon har grebet ind med en appel til borgerkrigens stridende parter om at skåne verdenssamfundet for disse yderligere lidelser.

»Alene tanken om Bono, der stirrer ind kameraet med gravalvorlig, smertefortrukken mine og forsøger at finde ord, der rimer på Aleppo, burde være nok til at bringe præsident Assad til forhandlingsbordet øjeblikkelig. Vi bønfalder alle de stridende parter om at nedlægge våbnene og arbejde hen imod en holdbar fredsplan, der kan sikre, at denne indspilning aldrig ser dagens lys.«

Flygtningelejre over hele Libanon er sat i højeste alarmberedskab ved udsigten til Bonos, Bob Geldorfs og muligvis også Chris Martins ankomst efter rygter om en påtænkt musikvideo, hvor førnævnte stjerner vil kunne ses krybe rundt på et lerklinet gulv omgivet af smilende børn i laser og pjalter.

© SPOT, Niels Ivar Larsen og Vasco Gargalo

Abonnér på nyhedsmail